Werkwijze

U kunt zich telefonisch of per email aanmelden. We bekijken of u bij mij op de goede plek bent. Ik informeer u over de eventuele wachttijden en benoem zonodig geschikte alternatieven.

Wanneer u terecht kunt, maken we een afspraak voor een intake.  De intake bestaat uit één of meerdere gesprekken. Het is de bedoeling om te komen tot een heldere omschrijving van uw problemen of thema’s, en inzicht te krijgen in de reden waarom deze zich juist nu in uw levensgeschiedenis voordoen. Ik geef advies welke vorm van begeleiding of therapie hierbij het beste past. Ik beschrijf mijn werkwijze en we bekijken wat uw mogelijkheden zijn.

De sessies of consulten worden in een ritme gehouden. Meestal starten we met 1 sessie per week of per 14 dagen. De frequentie kan later afnemen. De sessieduur kan variëren van 60 tot 90 minuten. U krijgt oefeningen en opdrachten mee om thuis uit te werken. Uw voortgang hangt hiermee samen.

In de sessies spreek ik u aan op uw eigen wil en verantwoordelijkheid. Vanuit mijn praktijkervaring weet ik dat zorgvuldige en respectvolle begeleiding nodig zijn om authenticiteit, evenwicht en levensvreugde te ontwikkelen.

Aandacht, openhartigheid, rust, zorgvuldigheid en betrouwbaarheid zijn persoonlijke kwaliteiten die ik inbreng in mijn manier van begeleiden.

In de sessies maak ik gebruik van verschillende methoden afgestemd op uw persoon en ontwikkelmogelijkheden:

  • Spreekkamer Antoon Vermeulengesprekken
  • luisteren naar lichaamstaal
  • uitspelen van subpersonen
  • familie-of organisatieopstellingen
  • geleide fantasie
  • technieken en inzichten uit psychosynthese, zijnsoriëntatie, kernkwadranten, counseling en anthroposofie

We evalueren de voortgang en afronding van het proces.

Het gaat erom de eigen bronnen van vitaliteit en levensvreugde aan te boren. Op een manier die bij u past. Dat is voor ieder mens verschillend.

U doet dat op uw eigen wijze en in een eigen tempo.